Ons droomhuis... - Reisverslag uit San Bernardino, Paraguay van Harry en Reintje - WaarBenJij.nu Ons droomhuis... - Reisverslag uit San Bernardino, Paraguay van Harry en Reintje - WaarBenJij.nu

Ons droomhuis...

Door: Reintje

Blijf op de hoogte en volg Harry en Reintje

01 Januari 2025 | Paraguay, San Bernardino

Bienvenido,

Laat ik beginnen met iedereen een Próspero Año Nuevo te wensen. Het jaar 2025 is begonnen en we gaan er iets moois van maken. Om 12 uur vannacht werd het nieuwe jaar ook hier ingeluid met vuurwerk. Prachtige vuurpijlen, gillende keukenmeiden (ja, die verkopen ze hier nog) en veel knallen.

Zelf hadden we geen vuurwerk maar ik kan wel zeggen dat we knallend het nieuwe jaar in zijn gegaan… we hebben namelijk een huis gekocht! Voor de liefhebbers is hier een link met beelden van ons droomhuis:

We waren al een tijdje aan het rondkijken en hadden 2 weken geleden een makelaar ingeschakeld. Deze had ons wat opties gegeven voor een stuk land en nam ons toen mee naar een huis in Caacupé. Ik moet eerlijk toegeven dat ik direct verliefd was op het huis toen we binnenstapten maar we twijfelden over de afwezigheid van een zwembad en de grootte van het perceel. Na een tweede bezichtiging ging het vooral om de tuin en die was veel groter dan we ons herinnerden. Het zwembad bleek dus geen enkel probleem te zijn.

Thuisgekomen hebben we een bod uitgebracht en zijn gaan zwemmen met de gedachte dat een reactie waarschijnlijk na de kerstdagen zou komen. Tot onze verbazing was er al een gunstig tegenbod gekomen toen we het zwembad uit kwamen. We keken elkaar aan en zeiden tegelijk “verkocht”. Afgelopen maandag hebben we de papieren getekend bij de notaris en eind april volgt de rest van de administratieve afhandeling.

Komende maanden staan in het teken van shoppen want we hebben geen meubels uit Nederland meegenomen. Ik heb geen idee hoe lang de levertijden hier zijn maar daar zullen we snel achter komen.

Onze container is ondertussen onderweg. In eerste instantie volgden we het verkeerde schip omdat het verhuisbedrijf ons de verkeerde informatie had gegeven. Uren hebben we via de webcams van Rotterdam Haven, de MSC Sofia Celeste geobserveerd. Daarna voer het naar de haven van London, Antwerpen, Le Havre en toen ging het containerschip richting Zuid Afrika. Mmm, dit was wel verrassend. Toch het verhuisbedrijf nog maar een keer gemaild en toen bleek dat ze een foutje hadden gemaakt. Onze container was geladen op de MSC Rayshmi. Dit schip was onderweg naar Le Havre en ging via Portugal naar Rio de Janeiro. Aha, dat was meer in de richting. Na Rio de Janeiro vaart het naar Buenos Aires waar onze container wordt overgeladen op een binnenvaartschip naar Asunción. De verwachting is dat dit schip 25 januari aankomt.

Hoewel het invoeren van je inboedel bij emigratie gratis is moet dit wel binnen 6 maanden na de uitgifte van je ID-kaart. Voor ons betekende dat dat we voor 28 oktober de container hier hadden moeten hebben. We zullen dus invoerrechten moeten betalen. Hoeveel dit uiteindelijk voor ons zal zijn daar komen we snel genoeg achter…

Hasta luego,

Harry en Reintje

• 02 Januari 2025 - 00:03

Floortje:

Wat een mooi huis![e-1f60d]

Gefeliciteerd.

• 02 Januari 2025 - 09:16

Marjanne Laeven:

Beste Reintje en Harry van harte gefeliciteerd met jullie droomhuis: werkelijk prachtig. 2025 is voorspoedig begonnen!

• 02 Januari 2025 - 11:03

L W :

Wat een prachtig huis en leuke details!

• 02 Januari 2025 - 11:08

Lourdes Cruz :

Beste Reintje en Harry, ¡Feliz Año Nuevo! Wat een geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe casa! Groetjes, Lourdes

• 02 Januari 2025 - 20:08

Justin :

Gelukkig nieuwjaar!

Wauw, wat een goed begin voor het nieuwe jaar! Gefeliciteerd met de koop van jullie droomhuis.

• 02 Januari 2025 - 22:58

Annet:

Wat een bijzonder huis! Mooie overkapping en mooie tuin. En zo te zien ziet alles er keurig uit. Gefeliciteerd met jullie huis en nieuwe plannen maken. Groetjes Annet

• 02 Januari 2025 - 23:14

Sippy:

wauw, wat een prachtig huis, gefeliciteerd!!

• 02 Januari 2025 - 23:22

Melanie:

De allerbeste wensen voor 2025

en wat een mooi huis[e-1f60d][e-1f3e1]

het is net of die voor jullie is gemaakt

groetjes uit koud grijs Gasselternijveen [e-2614]️[e-1f64b][e-1f3fc]‍[e-2640]️

• 03 Januari 2025 - 09:39

Henderika Weinans :

Wat een mooi huis er zit liefde in. En dat zwembad komt nog wel.

Misschien eerst een opblaasbare

Ik ben heel blij voor jullie

• 06 Januari 2025 - 14:03

Marjolein En Victor:

Hoi Harry en Reintje,

Wat een ontzettend leuk huis en wat gaaf dat jullie dat toch vrij snel hebben gevonden. Caacupé lijkt een leuke plek om te wonen. Kun je nog een bedevaartstochtje naar de basiliek maken! We komen heel graag een keer langs om het huis live te bekijken als we in Paraguay zijn. Groetjes van Marjolein en Victor

• 27 Januari 2025 - 15:25

Aya:

Wat een deur al niet kan zeggen! Petit Reina, wat een toeval!!! Of niet ;-) Ik wens jullie een heerlijk leven in jullie kleurrijke thuis. Liefs, Aya

• 01 Maart 2025 - 10:48

Barbara:

Wat een prachtig huis. Heel veel plezier en liefde in jullie nieuwe huis. Goed begin van het jaar.