Klussen
Door: Reintje
Blijf op de hoogte en volg Harry en Reintje
18 Mei 2025 | Paraguay, San Bernardino
Bienvenido,
In maart is hier de herfst begonnen maar het heeft nog wel een maandje geduurd voordat het wat kouder werd. De temperaturen liggen overdag nu tussen de 20 – 30 graden en ‘s nachts koelt het af naar 10 – 15 graden. De airco’s worden niet meer gebruikt voor het koelen maar nu om te drogen omdat de luchtvochtigheid vaak hoog is. Waarschijnlijk zullen we de airco’s in de winter gebruiken om te verwarmen maar zover is het nog niet.
Zaterdag 10 mei hebben we de sleutel van ons nieuwe huis gekregen. De overdracht was iets later dan gepland door ziekte en tegenslag van de verkopers maar alles ging in goed overleg. En omdat een gedeelte van het huis al leeg was gehaald kon de schilder eerder beginnen met verven en kon de loodgieter beginnen met de aanpassing aan de douche. Het was dus een voortvarend begin en we hopen dit tempo vol te houden. De pakketjes geduld liggen echter klaar want het is en blijft Paraguay.
Afgelopen week zijn we nog even langs de werkplaats van de timmerman geweest en daar zagen we de verschillende onderdelen voor onze klerenkast, ladenkast en nachtkastjes al klaar staan. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat en heb veel vertrouwen in deze timmerman maar toch… Alles gaat hier toch net even anders en dat is wennen, vooral voor zo’n control freak als mij.
Aan de keuken is deze week hard gewerkt. Het plaatsen van het granieten aanrechtblad was wel een avontuur. Het geheel bestond uit 3 stukken. Het zwaarste stuk (350 kg) werd met 8 man naar binnen gesjouwd. De hele middag zijn ze bezig geweest om alles perfect op elkaar aan te laten sluiten. De vorm van de wasbak, inductieplaat en een stopcontact-koker werden uitgezaagd waarna alles op zijn plaats kon. De hele kamer was één grote stofwolk maar het resultaat mag er zijn. De keuken heeft een hele andere uitstraling gekregen en het is nog veel mooier geworden dan ik had gedacht. Wow, wat een vaklui! Ik had niet verwacht dat ik in Paraguay weer zo’n mooie keuken zou krijgen maar ik heb het vakmanschap hier duidelijk onderschat.
Komende week wordt het huis binnen verder geverfd en hopelijk kan ik de keuken eind van de week in gebruik nemen. Dan is er nog veel in te richten maar daar hebben we dan alle tijd voor.
Het bed en de bank hebben we al, onze lounge stoelen staan op het terras en de verkopers hebben een tafel met wat stoelen laten staan die we voorlopig mogen gebruiken. Dit alles samen is voor ons voldoende om hier te gaan wonen.
En dit was pas de eerste week van de klusjes en het pakketje geduld ligt nog onaangeroerd in de kast. Wat een mooi begin!
Hasta luego,
Harry en Reintje
21 Mei 2025 - 17:24
Henderika Weinans :
Harry en Reintje wat een mooi paleisje krijgen jullie. Eindelijk jullie eigen plekje. Succes nog met het verven en klussen en dan kunnen jullie. Dan hebben Julie je eigen paradijsje op aarde. Liefs Henderika
21 Mei 2025 - 20:44
Marjanne Laeven :
Hoi Harry en Reintje wat fijn dat jullie nu met een top team goed aan het werk zijn. De foto's spreken boekdelen. Door het stof samen voor mooie resultaten. Sterkte en veel succes. En vooral straks genieten van jullie droompaleis. Hartelijke groeten van Jan en Marjanne
22 Mei 2025 - 08:53
Floortje:
Wat super mooi om de vorderingen te zien. Heerlijk om het huis stapje voor stapje eigen te maken. Succes en geniet van dit proces! Groetjes Floortje